23 Ekim 2024 Çarşamba

Bitez’de mühürlenmiş kaçak platformun altındaki su borusu patladı!

BHM
19.10.2024 14:03
Bitez’de mühürlenmiş kaçak platformun altındaki su borusu patladı!
Geçtiğimiz ay Bodrum’un Bitez sahilinde bir otel restoranının, ruhsatı dahi olmadan sahili kiralayıp izinsiz bir şekilde kumsalın üzerine platform kondurup su bağlantısı için kazı çalışması, yapması tepkilere neden olmuştu. 

HABERİN VİDEOSU 
Konuyla ilgili Bodrum Belediyesinin yetkisinin olmadığı öğrenilirken izinlerin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından verildiği söylenmişti. Bugün ise Bitez sahilindeki mühürlenmiş kaçak platformun altına bağlantı yapılan Muski hattına bağlı su borusu patlayarak sahilde perişan görüntülere neden oldu. Platforma zarar vermemesi için dev kütüklerin çakıldığı görülen olay yerinde ekipler, kütükler ve platform nedeniyle boru patlağını tamir etmekte güçlük yaşadı. 

Bitez’de duruma tepki gösteren bir vatandaş, platforma zarar vermemek için borunun mecburen çiçeklerin üzerinden de geçildiğini ifade ederek, “Bu kütüklerden tam patlağın olduğu yere 4 tane çakıldı ve mutlaka aşağı bir baskı uygulamıştır. Kazdıkları yer kütüklerin üstündeki platformdu. Hala durduramadılar, olan işçilere oldu, yazık sırılsıklam hepsi. Bence komple platformu kaldırmadan yapamayacaklar çünkü kepçe giremiyor. Platformu yıkamadıkları için de kepçeyi geçiremiyorlar, zakkumların üstünden geçerek müdahale etmeye çalıştılar ama o da olmadı. Dolayısıyla kepçe uzaktan müdahale ediyor, insan gücüyle kazmaya çalışıyorlar ve hala su fışkırıyor. Muski personeli müdahale ediyor, Bodrum Belediye zabıtaları da platforma zarar geldi mi diye durumla ilgili tutanak tutuyor.” dedi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com