28 Mart 2024 Perşembe

Bodrum’un mutluluğu için, ‘’GELECEK BODRUM’UN’’

BHM
20.03.2014 13:08
Bodrum’un mutluluğu için, ‘’GELECEK BODRUM’UN’’
CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlenen basın toplantısıyla 2014 – 2019 döneminde hayata geçireceği projeleri ve bu dönemde izleyeceği yolu Bodrum Halkına aktardı. Sunum Kent TV ekranlarından da canlı olarak yayınlandı.  

2009 yılında “Bodrum Yeniden Doğacak” diyerek yola çıkan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 30 Mart Yerel Seçimlerine hazırlık sürecinde ise “Gelecek Bodrum’un” dedi. Bodrum Yarımadası’nı kapsayan, akademisyen ve profesyonellerle aylar süren titiz çalışmalarla ortaya konan projeler Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon tarafından Trafo Bodrum’da düzenlenen davette Bodrum Halkına sunuldu. Bodrum’un geleceğine ışık olarak, Bodrum Yarımadası’nda bütünlüğü sağlayıcı, turizmde çıtayı yükselten, ekonomik güce önem veren, halkın ekonomisine katkı sağlamak üzere şekillendirilen, çevreye duyarlı, doğaya, insan hayatına saygılı, sosyal ve kültürel anlamda da geleceğe yönelik projeler, Bodrum’un değerlerini korurken, gelişimine de katkı sağlayacak nitelikte. “Gelecek Bodrum’un Projeleri” bir kitap haline de getirildi ve Bodrum Halkına dağıtımına başlandı.

“GELECEK BODRUM’UN PROJELERİ” KİTAP HALİNE GETİRİLDİ
‘Gelecek Bodrum’un’ proje sunumu öncesi açılış konuşmasını yapan CHP Bodrum İlçe Başkanlığı Seçim Komisyonu Üyesi Serdar Gündoğ, proje hazırlık süreci hakkında bilgiler verdi. Gündoğ, projeleri geliştirirken çeşitli sivil toplum örgütleriyle de koordineli olarak çalıştıklarını ifade ederek, “Projelerimizi iki ana eksen üzerinde geliştirdik. Birincisi; ‘Gelecek Bodrum’un Yerel Yönetim Manifestosu’ başlığı altında yerel değerlerimiz üzerinden geliştirdiğimiz evrensel bakış açımızı ortaya koymak ve projelerimizi hayata geçirirken izleyeceğimiz yolu kayıt altına almak amaçlıdır. Bu kitapçıkta nasıl bir Bodrum hayal ediyoruz, nasıl bir Bodrum istiyoruz sorularına yanıt aradık ve rotamızı buna göre belirledik. Bunu yaparken bir yandan Başkanımız Mehmet Kocadon’un Yeniden Doğuş fikrinin ana konularının gelişimine akademik çevrelerle katkı sağlarken, bir yandan da Bodrum’da bugüne kadar yapılmış HABİTAT çalışmalarından, Bodrum’un geleceğine ışık tutacak, Bodrum konulu birçok seminer toplantı ve panel sonuç bildirgelerinin işaret ettiği sorun ve çözüm önerilerini dikkatle, önemle araştırıp değerlendirdik. Şunu gururla söylemek isteriz ki; Bodrum’un Geleceği adına öngördüğümüz her şeyde, bugüne kadar Bodrum için düşünülmüş, çalışılmış, hiçbir çalışma es geçilmemiş, değerlendirilmiş ve yaşayanının, kentine karşı sorumluluğuna, bakış açısına, en çok da emeğine sahip çıkılmıştır. Bu nedenle katılımcılık anlayışımız, sadece bugünden geleceğe değil, geçmişle gelecek arasında bugün kurduğumuz ilişkilerle de daha sağlam bir zeminde ilerleyecek ve geleceğe taşınacaktır.” dedi.

Projenin ikinci aşamasının Yerel Yönetim Manifestosu çerçevesinde geliştiğini belirten Serdar Gündoğ, “Siyasetin hizmet etmek olduğu bilinciyle, Bodrum’u aydınlık yarınlara kavuşturmak için emek veren çok sayıda partilimiz bugün aramızda. Onlar sessizce ve gururla bu güzel güne tanıklık ederlerken, projelerimizi halkımızla buluşturacağımız günlerin gelmesi için ellerinden geleni yaptılar ve sorumluluğu artık siyaseten halkımızı temsil edecek başkanımıza ve meclis üyelerimize bıraktılar.” şeklinde konuştu ve sözü alkışlar arasında Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon’a bıraktı.

‘’ÖDÜLLER BAŞARIMIZIN GÖSTERGESİ, DÜNYA BODRUM’U İZLİYOR.’’

Başkan Mehmet Kocadon, Bodrum’un aydınlık geleceği için, “Gelecek Bodrum’un” sloganıyla çıkılan yolda Bodrum’un geleceğine ışık tutacak, her biri kendi konusunda büyük önem taşıyan projelerin üretim aşamalarını, her aşamada Bodrum’un geleceğine dair önemsenen yerel psikolojiyi, sonucunda ortaya çıkan bir eser niteliğindeki çalışmada yaşanan süreci, Bodrum’un yerel televizyonu Kent Tv’den de canlı yayınlanan konuşmasında aktardı. Başkan Mehmet Kocadon konuşmasında özetle, Bodrum’un geçmişiyle çok büyük bir enerjiyi barındırdığını, 2009 seçimlerinde yola çıktığı ‘Yeniden Doğuş’ projesiyle bugün, bu dev enerjinin uyandığını, uzun yıllardan sonra tüm dünyada yeniden parmakla gösterilir çok önemli bir turizm kenti olduğunu vurguladı. ‘’Bunu ben değil dünya söylüyor’’ diyerek büyük tur operatörlerinin yüzlerini yeniden Bodrum’a döndüklerine dikkat çeken Başkan Mehmet Kocadon, ‘’34 bin kişinin oyuyla bir ödül aldım. Bu ödülü ben değil, sizler, yani Bodrum aldı. Bakın ödüldeki ‘Belediye Başkanı’ ibaresini kaldırarak söylüyorum; Dünyanın En iyi Yönetilen Turizm Kenti. O kadar önemli ki hemen peşinden TUI, peşinden Çinli operatörler ve daha yeni, yine Almanya’dan Meeting Point görüşmeler başlattılar. Demek ki doğru işler yapıyoruz, şimdi kim ne derse desin.’’ dedi. Bugüne kadar Bodrum’da kimsenin cesaret edemediği altyapı ve üst yapı projelerine imza atarak bugünlere gelindiğine de vurgu yapan Başkan Mehmet Kocadon, yarın da Yarımada’da kapanan belediyelerin cefakar çalışanlarıyla bu hizmetleri Yarımada’ya yayacaklarının, bu profesyonel yöneticiliğe sahip olduklarının mesajını Bodrum Halkına ulaştırdı. Konuşmasına devamla, Yarımada’yı yeni dönemde tek güç olarak görüp, bütüncül projelerle ele alacaklarına ve bunun önemine değindikten sonra Gökova limanı ve Gökova’daki bakir koyların bozulmasına asla müsaade etmeyeceklerini açıklayan Başkan Kocadon, Muğla’da CHP ve Osman Gürün, Bodrum’da ise yine CHP ve Mehmet Kocadon olarak büyük yatırımlara imza atacaklarının, bu güç birlikteliğiyle Bodrum’u huzur dolu, aydınlık yarınlara taşıyacaklarının sözünü verdi. BOYTAV olarak 2011 yılında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu bile geride bırakarak alınan Skalite ödülüne de değinen Başkan Mehmet Kocadon, ancak bu tecrübenin Bodrum’da turizmi çeşitlendirebileceğine ve ancak bu çeşitlilikle turizmin 12 aya yayılabileceğine de dikkat çekerek, projelerin sunulması için mikrofonu bırakmadan önce Bodrum halkına en derin saygılarını sundu.

Toplamda 1,5 saat süren sunum programında Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon’un konuşmasının ardından yeniden mikrofonu alan Serdar Gündoğ, animasyon ve slayt projeksiyonu eşliğinde ‘’Gelecek Bodrum’un’’ proje sunumuna geçti.

Sunumun ilk bölümünde video animasyon eşliğinde Bodrum Yarımadası bütüncül planları ve ardından Bodrum ve beldelerdeki projelere tek tek değinen Gündoğ, ardından genel projelere geçerek özetle, Bodrum Mavisi, Güvenli Liman Kenti, Kentine Sahip Çıkan Bodrum, Bodrum'a Hanımeli, Müzeler Kenti Bodrum, Açık Hava Müzesi, Mavi Yolculuk, Bodrum İncisi, Bodrum'un Sözlü Tarihi, Bodrum'un Uzun Ömürlü İnsanları, Yelkenler Fora, Sörfün Merkezi, Dalış Turizmi, Bodrum Parkları, Her Atık Çöp Değildir, Kazançlı Bodrum Kazançlı Türkiye, Hayvan Dostu Bodrum, Çocuk Dostu Kent, Kent Kart, Deniz Uçağı Ve Heliport, Doğal Yaşam Parkı, Bisiklet Parkurları, Bodrum Yamaçları, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği, Düşler Akademisi, Engelsiz Yaşam, Sanatın Merkezi Bodrum, Bodrum Festivalleri, El Sanatları Pazarları, Ekolojik Ürün Pazarları, Karaova Park, Zeytin Müzesi, Güneş Dostu Bodrum, Doğa Dostu Bodrum, Tarımsal İşletme, Bodrum'un Bereketli Toprakları, Göktepe Seyir Terası, Yel Değirmenleri Ve Su Sarnıçları, Bodrum'un Geleceği, Bodrum Kent Bilgi Sistemi, Çok Amaçlı Salon, Bodrum Kongre Merkezi, Spor Merkezleri, Kent Müzesi, İçmeler Gulet Park, Zihinsel Engelliler Okulu Ve Spor Kompleksi, Halikarnassos Sur Duvarları, Mandalin Park Projesi başlıkları altında toplanan projeleri Bodrum halkıyla Kent Tv ekranlarındaki canlı yayınla paylaştı.

Uzun alkışlarla sona eren ‘Gelecek Bodrum’un’ proje sunumunun yapıldığı Trafo Bodrum’daki programa Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a, eşi Hülya Kocadon ve proje ekibi başta olmak üzere, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ, Bodrum Belediyesi Eski Başkanı ve Meclis Üyesi Adayı Tuğrul Acar, CHP Bodrum İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adayları ve çok sayıda partiliyle davetliler katıldı.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com