19 Nisan 2024 Cuma
Özay KARTAL
Özay KARTAL
AHVAL
26.12.2008 13:12

Budur halimiz...

Bodrum 2008‘i uğurlamaya hazırlanıyor, gözler ufukta yeni umutlarla.

15 yıldır Bodrum‘da en çok duyduğum söz;  "Bu sezon daha iyi olur inşallah" . Sonundaki "inşallah" kelimesi her şeyi özetliyor aslında.
1980 de Türk halkının binlerce yıllık yaşam değerlerini, ağır bir tahribata uğratmış olan Türk-İslam sentezcilerinin, Arap‘lardan alıp bize benimsettiği  "Her şeyi Allah‘a havale etmek" tembelliği, her şeyin kalbine yerleşmiş durumda.

İyi olur inşallah..
Düzelir inşallah..
Bu krizide atlatırırız inşallah, teğet geçer inşallah............

Bu kaderci tembelliği bırakıpda, Bodrum‘un haline anlamak üzere,  bir kaç çarpıcı bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.

Merak ettik Bodrum yarımadasında imar problemleri ile ilgili gerek yerel, gerekse ulusal medyada ciddi ve yoğun tartışmalar, mahkemeler, danıştay iptalleri sürüp gitmekte.

Peki bu yoğun faaliyetler Bodrum‘u güzelleştirmek, tarihi korumak  ve çevrecilik adına mı,   rantiye adına mı?

Cevabımı objektif olmak adına  vermeyeceğim,  sadece bilgimi paylaşacağım.

Bilgi 1: Bodrum yarımadasında , bulunan 11 ayrı belediyenin toplamında, çalışan mimar sayısı 5, mühendis sayısı 7‘dir.(İsteyenler bilgileri Bodrum Kaymakam‘lığında teyit edebilir.).Trilyonlarca liralık emlak sektörü, binlerce inşaat, 5,000 yıllık tarihi kent işte bu  kadroyla yönetiliyor.

Hepimiz Bodrum‘u bir turizm kenti olarak biliyoruz  değil mi? Cevabı yine ben vermeyeceğim, bilgiye başvuralım.

Bilgi2: Bodrum‘da turizm tesis sayısı 736, emlak komisyoncu sayısı 1166.Bodrum tapu dairesinde bu yıl tam 22,000 işlem yapılmış.

Nasıl bir turizm kentidir ki, emlak komisyoncu sayısı, turizm tesis sayısından fazla olsun.Açıkca Bodrum turizm kentinden,bir inşaat kentine doğru kaymış durumda. Bitez Aktur mevkiine pansiyon ruhsatıyla yapılan yazlıklar, gümbet civarında  5 yıldızlı mevcut hotellerin yanıbaşına yapılan lüks yazlık konutlar bunun en güzel örnekleri değil mi?

Kabul edelim, Bodrum‘da inşaat sektörü, turizm aleyhine büyümekte.Kriz bu durumu şimdilik yavaşlatsada durum bu.

Bu yılı uğurlarken, yerel seçimlerin telaşı ortalığı sararken, Belediye başkan adaylarımız bu konuda tercihlerini yaparak halkın karşısına çıkmalı.

Ya Bodrum‘un emlak ve inşaat kenti olma yolundaki kontrolsüz gidişine ses çıkarmayıp, rantiyenin yanında yer alıp Bodrum‘u tüketecekler, yada Bodrum‘un  doğal ve tarihi güzellikleriyle bir turizm kenti olması yönünde zorlu bir mücadeleye hazır olacaklar, böylece Bodrum  güzellikleriyle, tarihiyle korunarak zenginleşecek.

Yapacakları tercihlerden, o kadar ümitsizim ki, ben bile, "iyi olur inşallah" diyorum.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com