27 Temmuz 2024 Cumartesi

CHP atamalarına İzmir’de de tepkiler büyüyor!

BHM
06.02.2024 22:15
CHP atamalarına İzmir’de de tepkiler büyüyor!
İzmir Büyükşehir'e Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın aday olarak gösterilmesi sonrası CHP'de ortalık karıştı. İzmirliler, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde Tunç Soyer’i destekleyen pankartlar eşliğinde sloganlar attı.

Tugay'ın açıklanmasının ardından İzmir İl Başkanı, Genel Merkez'i terk etti. Tugay'ın adaylığına karşı olan İzmir teşkilatı ile Genel Merkez arasında belediye meclis üyeliği pazarlığı başladı. Mevcut başkan Tunç Soyer ise aday olmayacağının MYK öncesinde tebliğ edilmesini 'en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik' olarak nitelendirdi.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel'e yakın isimlerden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Mevcutta 26 ilçesi olan CHP'de, 2 isim hariç diğer başkan adayları değişti. İzmir il teşkilatının istemediği bir isim olan Tugay'ın adaylığı partide hareketliliğe sebep oldu. Edinilen bilgilere göre Tugay'a tepkili olan İzmir İl Teşkilatı ile Genel Merkez fikir ayrılığı yaşadı. İl örgütünün Tugay ile uyumlu bir şekilde çalışması için İzmir İl Teşkilatı ve Genel Merkez arasında belediye meclis üyeliği pazarlığının sürdüğü kaydedildi.

TUNÇ SOYER: SAYGISIZLIK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'deki aday belirleme sürecine tepki gösterdi. Soyer, adayların açıklanmasında yaşanan gecikmenin İzmir halkına saygısızlık olduğunu savundu. Soyer, yeni dönem için aday gösterilmeyeceği haberinin CHP'nin MYK toplantısından 5 dakika önce kendisine bildirildiğini belirterek, bunu "En hafif deyimle siyasi nezaketsizlik" olarak değerlendirdi.

ÖRGÜTÜN SESİ DİNLENMEDİ

Soyer, şunları kaydetti: "Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanması gerekirken ne yazık ki böyle olmamıştır. Ayrıca örgütün sesinin dinlendiğine, tabanın ve sivil toplum kuruluşlarının tercihlerinin dikkate alındığına dair de hiçbir emare bulunmamaktadır. Talep edilmesine rağmen ön seçim de yapılmamış, süreç İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir."

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com