25 Nisan 2024 Perşembe
Özay KARTAL
Özay KARTAL
AHVAL
11.11.2013 18:20

CHP?DE EKSEN Mİ KAYIYOR?

> Ne oluyor?
-- CHP’de eksen kayıyor;

> Nasıl yani?
-- Mecliste Türban ’a yeterli radikal  tepki gösterilmedi.
> İyi ya, CHP‘nin tavrını ve ilkelerini Şafak  Pavey ne güzel belirtti,  AKP’ye radikal tepki gösterilmedi, onların eline “Mağdur” silahı bu kez  verilmedi. 

-- Olmaz CHP’de eksen kayıyor; herkese adaylık kapıları açılıyor.
> E ne var bunda?
-- Hayır, olamaz herkesi partiye alamayız  CHP’de eksen kayar.

> Nasıl yani?
-- CHP’yi, sadece evvel ezelden CHP’li olanlar anlayabilir, benimseyebilir, yönetebilir.  CHP’den sadece evvel ezelden CHP’li olanlar aday olabilir.

> Kardeşim halka inmek, halka kapıları açmak CHP’nin parti tüzüğüne, programına ve siyasi ilkelerine bağlı kalacağım diyenlere neden kapıyı açmayacaksın?
-- Olmaz CHP’de eksen kayar.


Yukardaki benzer diyalog aslında ülke genelinde Bodrum’da ise Mehmet KOCADON’un adaylığı üzerinden son günlerde sıkça yapılmakta.

Gerçekte olan biten CHP’nin yerel seçimler ve sonrası için benimsediği “Başarı Odaklı“ bir taktik değişikliğinden başka bir şey değil.

İtiraz edilen adaylara CHP katılmıyor ki, o adaylar siyasi ilkelerini kabul edip CHP’ye katılıyor.

Ekseni kayan CHP değil Türkiye’dir.

CHP başarı odaklı siyaset üretmektedir ve bu Türkiye’nin eksen kaymasından rahatsız olan herkesin destek vermesi gereken bir konudur.

Ülkemizin geldiği noktada halkın takdirini kazanmış siyasi aktörlerin CHP’yi bir umut, bir mevzii olarak görmesi ve partiye katılması kaygılanacak değil mutlu olunacak bir durumdur. Aksini düşünmek CHP gibi köklü bir partinin kurumsal yapısına güvensizlik yada kendine güvensizlik anlamına gelir.
( Kaldı ki, CHP bu adayların belirlenmesinde kamuoyu araştırmalarını çok yoğun ve etkin bir şekilde kullanmaktadır. )


Bu türden kaygılara en güzel yanıtı Genel Başkan Kılıçdaroğlu vermiştir;  ‘Eğer bir eksen kaymasından söz edilecekse yeni bir CHP var. Halka daha yakın, toplumun hiçbir kesimini ötekileştirmeyen, yoksulluğa, işsizliğe vurgu yapan, çözüm üretmeye çalışan bir CHP var. Etnik kimlik ve inanç ticaretini bir tarafa bırakarak, sosyal demokrasiyi anlatmaya çalışan bir CHP var‘

Yani kısaca CHP; "Bize oy vermezseniz AKP güçlenir" vb söylemleri yeterli bulmayarak halkla kucaklaşan ve ona iktidar yolu açacak bir söylem değişikliğine gitmiştir.


yani CHP‘de eksen kaymıyor, iklim değişiyor.

Şairin dediği gibi;

“ İklim değişir,  Akdeniz olur,  Gülümse…”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com