19 Nisan 2024 Cuma

CHP'LİLERDEN İÇİŞLERİ BAKANI'NA TEPKİ

BHM
30.06.2018 09:26
CHP'LİLERDEN İÇİŞLERİ BAKANI'NA TEPKİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı "CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim" açıklamasına tepki gösteren CHP'liler, Belediye Meydanı'nda bir araya geldi.

Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan CHP Bodrum İlçe Teşkilatı üyeleri, basın açıklaması yaptı. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen yaptığı konuşmada, "Soylu, bu sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum, açıkça ateşle oynamaktır" diyerek teşkilat adına tepkisini dile getirdi.

 

Konuşmasına, şehitlerin siyasi partilerin değil, milletin evladı olduğunu vurgulayarak devam eden Seymen, "Vatan sevgisini ölçen bir cihaz mı var da kimin ne kadar vatansever olduğuna karar veriyorsun" diyerek Soylu'ya seslenirken şu sözleri ekledi:

 

"Bizlerin vatan sevgisini ölçmek birilerinin hakkı da haddi de değildir. Şehit, bu vatanda yaşayan, ülkesini seven, bayrağını seven herkesin şehididir. Bu milletin o acıyı paylaşmak istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip, sükunet ve huzuru sağlaması beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama, eğer densiz bir çıkış değilse o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir. Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkan veren iktidardır. Ülkemin, makam ve mevki sahibi şahsiyetleri kin ve nefret dilinden uzak durup, birleştirici ve bütünleştirici olmak zorundadır. Eğer yapamıyorlarsa derhal istifa etmelidirler."

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com