19 Nisan 2024 Cuma

CHP'LİLERDEN ORTAK ADAY BASIN AÇIKLAMASI

BHM
16.01.2019 11:09
CHP'LİLERDEN ORTAK ADAY BASIN AÇIKLAMASI
Önümüzdeki yerel seçimde İYİ Parti ve CHP  Genel Merkezleri tarafından yürütülen ittifak görüşmeleri kapsamında 2 parti arasında Bodrum için özel bir formül uygulanacağı ve ittifakın ortak adayının Mehmet Tosun olacağı yönündeki haberlere, CHP İlçe Başkanlığı ve 3 Belediye başkan aday adayı yayınladıkları yazılı basın bültenleriyle tepki gösterdi. 
CHP Bodrum İlçe Başkanlığı akşam üstü saatlerinde konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Halil Karahan imzasıyla yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 
 
“Bodrum CHP İlçe örgütü olarak 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde partimizin halihazırda üyesi olan aday adaylarımızdan birisiyle seçime gidilmesi gerek parti tabanı ve gerekse Bodrum kamuoyunun talebidir. Aksi durumda ilçemizde ciddi rahatsızlıklar yaratacağı aşikardır. Ortada alınmış bir karar yokken, yani Parti Meclisinden bir karar çıkmadığı halde, Bodrum kamuoyunda bir bilgi kirliliği yaratılmaktadır. Gerek medyada ve gerekse sokakta bu bilgi kirliliği ulusal basın yoluyla da yürütülmektedir. Şu konunun net olarak bilinmesini isteriz; Bodrum’da Cumhuriyet Halk Partisinin parti üyesi olmayan adaylara ihtiyacı yoktur. Partimizin Bodrum’daki oy oranı % 51’5’dur. En üst karar organımız olan Parti Meclisinin de bunu bildiğine ve partimizin aday adayları ile yola devam edileceği yönünde karar vereceklerine inancımız tamdır. Bununla ilgili olarak ilçe örgütümüz gerekli tavrı göstermektedir ve bu tavrı sonuna kadar gösterecektir. Bütün bunların dışındaki tüm yazışmalar ve konuşmalar dedikodudan öte değildir. Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe örgütü 31 Mart seçimlerinde parti üyesi bir arkadaşımızla yoluna devam edecektir.” 
 
Basın açıklaması yapan bir diğer sim de CHP aday adayı Recai Seymen oldu. Seymen, açıklamasının bir bölümünde şu ifadeler yer verdi: 
 
"Ortada alınmış bir karar yokken yani partimizin en yetkili organı olan Parti Meclisinden bir karar çıkmadığı halde, Bodrum kamuoyunda müthiş bir bilgi kirliliği yaratılmaktadır. Bu konunun net olarak bilinmesini isterim ki, Bodrum‘da Cumhuriyet Halk Partisinin dışardan adaylara ihtiyacı yoktur" dedi.
 
Mustafa Saruhan ise son 36 saat içerisinde yayınladığı 3 yazılı basın açıklamasıyla dikkat çeken isim oldu. Saruhan yaptığı açıklamada, Tosun'un açıklamasında Bodrum'daki belediye hizmetleri ile ilgili kullandığı 'kangren' kelimesi üzerinden yaptığı eleştirileri hedef alarak, Bodrum Belediye'sinin imkanları ölçüsünde hizmetleri yerine getirdiğini savundu ve ekledi:
" Partimiz, geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi, Bodrum’da halen en çok seçmene sahip olan birinci partidir. Gerek Muğla Büyükşehir, gerek Bodrum Belediyesi olarak, belediyecilik hizmetlerimizi Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak imkânlarımız dâhilinde yerine getirmekteyiz. Hepimizin tüm derdi, tasası Bodrum’da daha mutlu, daha umutlu bir gelecek sağlamak. Bu uğurda çaba gösteren herkesle aynı yolda yürümekten gurur duyarım. Ancak Sayın Tosun’un açıklamasında yer alan ifadeleri doğru bulmadığımı da belirtmeliyim. Bodrum Belediyesi, görevlerini imkânları dâhilinde, vatandaşının mağdur olmaması için her türlü imkânını seferber etmiş bir belediyecilik anlayışıyla çalışmaktadır. Böyle bir emeği, “kangren” gibi görmek, göstermek asla kabul edilemez. Kısa ve öz olarak, CHP’li bir başkanı, CHP’li 20 ve 11 bağımsız meclis üyesi olan bir belediyenin hizmetlerini hiçe sayarak, küçük görerek, henüz adaylığı kesinleşmemiş bir aday adayı tarafından emeklerin üzerine basıp yükselme gayreti, benim görüşüme göre asla kabul edilemez bir yöntemdir. Hepimiz, hırslarımızı, arzularımızı törpülemeli ve Bodrum için en iyisini, en güzelini, en hayırlısını istemeliyiz" ifadelerini kullandı.
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com