20 Nisan 2024 Cumartesi

KALDIRILAN TOTEMİN YERİNDE ŞİMDİ ZEYTİN AĞACI KÖK SALIYOR...

BHM
09.03.2020 10:03
KALDIRILAN TOTEMİN YERİNDE ŞİMDİ ZEYTİN AĞACI KÖK SALIYOR...
Bodrum Konacık'ta geçtiğimiz günlerde kaldırılan totemin yerine bir zeytin ağacı dikildi.

lçede görsel kirlilik oluşturan tabela ve totem kirliliği ile mücadele kapsamında Konacık Atatürk Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Keller Williams Gayrimenkul Danışmanlığı şirketinin yaklaşık 15 metrelik dev totemi, işletme yetkilileri tarafından kaldırılmıştı. 

Kaldırılan totemin yerine dün Bodrum Belediyesi tarafından bir zeytin ağacı dikildi. Zeytin dikim etkinliğine Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, çeşitli STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Etkinlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın katılımcılara karanfil de dağıtan Tayfun Yılmaz, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Bodrum özüne dönüyor, ‘Bodrum’da doğa kazanacak’ diye başlattığımız çalışmalar içerisinde çevre envanteri oluşturmak da bunun parçasıydı. Bu çevre envanterinin içerisindeki bir bacak da kent estetiği içerisindeki totem ve tabela temizliği idi. Bizler de Bodrum Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile bir çalışmanın içerisine girdik. Bu çalışma esnasında ciddi bir duyarlılık göstererek herhangi bir kanun mevzuat kullanmadan kendi inisiyatifini kullanarak totemini söken Gürol İnan Bey’e Başkanımız Ahmet Aras adına teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu duyarlılığı inşallah diğer vatandaşlarımız kent estetiğine sahip çıkmak adına bu davranışı gösterir. Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yaklaşık 10 gün içerisinde kanun mevzuat ve yönetmelik gereği kent estetiğine aykırı, çevresel anlamda görüntü kirliliğine yol açan tabela ve totemlerle ilgili sökümler başlayacaktır. Yalnız Gürol Bey’in yaptığı bu davranışı çok değerli buluyoruz.”

Keller Williams Bodrum’un ortaklarından İş İnsanı Gürol İnan ise totemi firma ortakları ile birlikte aldıkları kararla kaldırdıklarının altını çizerek şunları dile getirdi:

“Bu totemleri ve bina dışındaki totem benzeri tüm tabela gibi şeylerin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Bununla ilgili Kent Konseyi çatısı altında Kent Estetiği Çalışma Grubu oluşturduk. Sevgili Kent Konseyi Başkanım Arif Yılmaz buna öncülük etti. Biz totem kirliliği ile ilgili kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Radyo ve televizyon programlarına katılıyoruz, totem yerine zeytin ağacı dikilmesi gibi aktiviteler yapıyoruz. Daha sonra da kamu kurumlar ile ilgili çalışmalar yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile birlikte dikilen zeytin ağacına can suyu verildi. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com