Bodrum Belediyesi’nin başlattığı proje kapsamında pilot bölge olarak seçilen arazi, kanola üretimi için sürülerek gübrelendi. Belediye mülkiyetindeki 11 dekarlık arazide, metrekareye yaklaşık 50-60 adet kanola tohumu düşecek şekilde ekim yapıldı. İlk mahsulün yaklaşık dört ay içinde toplanması bekleniyor. Elde edilen ürün, biyodizel hammaddesi olarak değerlendirilecek.
Son yılların gözde tarım ürünlerinden olan kanola bitkisi üretimiyle, hem Bodrum çiftçisine yeni ürün alternatifi yaratılacak, hem de yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan biyodizel kullanımına katkıda bulunularak doğa ve çevre kirliliğinin önüne geçilecek. Açığa çıkardığı emisyon, normal dizel yakıtlara göre daha az olan ve sera gazı salınımını minimuma düşüren biyodizel, Bodrum’da ‘tarım enerjisi’ uygulamasının önemli bir aşaması olarak düşünülüyor.
Öte yandan bu girişim ile, her iklim koşuluna dayanıklı olan ve alternatiflerine göre üreticisine yaklaşık yüzde 50 daha fazla gelir getiren kanola bitkisi üretiminin, Bodrum’daki atıl tarım alanlarında yaygınlaştırılması hedefleniyor.