16 Eylül 2024 Pazartesi

NERMİN BEZMEN VE TÜRKİYE ALZHEİMER DERNEĞİ BODRUM ŞUBESİ AKADEMİA BAHÇESİNDE BULUŞUYOR

BHM
19.08.2024 13:34
NERMİN BEZMEN VE TÜRKİYE ALZHEİMER DERNEĞİ BODRUM ŞUBESİ AKADEMİA BAHÇESİNDE BULUŞUYOR
Türkiye Alzheimer Derneği Bodrum Şubesi, Nermin Bezmen’le çok ses getiren romanı Unutkan Aşk üzerine bir söyleşi yapmak üzere 19 Ağustos Pazartesi günü saat 19:00’da Akademia Vakfı bahçesinde bir araya gelmeye hazırlanıyor.

“Lütfen bana kendini unutturma!”

Zeki, hayatı bütün renkleriyle, en derin duygularıyla yaşayan, yaratıcı, sevgi dolu, âşık bir kadın, başarılı bir yazar: Maya; yirmi senedir ikinci baharını paylaştığı, ona hayran, âşık, duygusal, notalarla, repliklerle haşır neşir bir erkek, gözde bir sanatçı: Atlas; çocuklarıyla  beraber sevginin pekiştirildiği mutlu  bir aile ve aniden hayatlarına inen, dünyalarını çökerten bir illet… hastayı ölmeden defalarca öldüren, kimliğini yok eden, eşi yaşıyorken dul bırakan, tedavisiz, umutsuz hastalık: Alzheimer.

Maya kocasının yanağını okşadı,

“Lütfen bu dediklerimi unutma. Benden, benimle olan kendinden kaçmak isteyeceğin günler olursa, tereddüt etmeden uzaklaş... Ama çok uzun değil. Geri dön tekrar. Ben hatırlamasam bile dön.”

“Aşkım, sen her şeyimsin benim. Kalacağım, gideceğim, döneceğim… her yer senin olduğun yer. Sen, yuvamsın benim.”

Sevdiği kadının kendisini bir gün hiç hatırlamayacağını, bütün bu sevişmeleri, öpüşmeleri, kucaklaşmaları unutacağını düşünmek Atlas’ın içini acıtıyordu... Ona hasret kalacağı günlerin acısını çıkarmak ister gibi sarıldı karısının bedenine. İkisi de ne zaman gerçekleşeceğini bilemedikleri o meşum gelecekle ilgili birbirlerine şimdiden duydukları hasretle, inişli çıkışlı bir ruh haline girmişti. Bedenleri sevgiyle, ihtirasla, tutku ve şefkatle, mutluluk ve hüzünle sevişiyordu.

Alzheimer hastalığını birbirini çok seven bir çift üzerinden anlatan Nermin Bezmen, kitaptaki karakterlerin duygularını işleyişindeki ustalıkla okuyucuyu etkisi altına alıyor. Nermin Bezmen annesinin Alzheimer hastalığına yakalanmasıyla değişen hayatını ve gerçeklerini annesinin ölümünün ardından konuyla ilgili bir roman yazarak ölümsüzleştirmiştir.

Akademia Vakfının bahçesinde gerçekleştirilecek söyleşide; Nermin Bezmen ve Türkiye Alzheimer Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Doç. Dr. Melek Kandemir Yılmaz; romandaki karakterlerden, kişisel deneyimlerinden ve hastalığa ilişkin patolojik gerçeklerden bahsedecekler. 

Söyleşi ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilecektir, tüm Bodrumlular davetlidir.

Nermin Bezmen Hakkında:

1954 doğumlu Nermin Bezmen, liseyi burslu olarak Amerika’da bitirip, yüksek tahsilini İstanbul’da tamamladı. Aktif iş hayatının yanı sıra sanat eğitimine devam etti. Minyatür, özgün baskı, süsleme sanatçısı, restoratör, yazar Nermin Bezmen, kendi atölyesinde yetişkinlere ve çocuklara yirmi yedi yıl resim dersi verdi, altı sene yoga eğitmenliği yaptı. TRT’de canlı yayın sunuculuğu, çeşitli dergilerde, Akşam ve Vatan gazetelerinde köşe yazarlığı, dizi röportajlar, halkla ilişkiler ve panel organizasyon yönetimi, senaryo yazarlığı ve senaryo danışmanlığı da yapan Nermin Bezmen’in çoğu çok satanlar listesine giren yirmi iki kitabından Kurt Seyt & Shura diziye uyarlandı ve tüm dünyada milyonlarca izleyiciye ulaşırken, tercümeleri de on dört ülkedeki okurla buluştu. Her sene onlarca muhtelif kurum, dernek ve kuruluştan çocuk, kadın, insan hakları, sevgi, fedakârlık, aşk, tarih, göç, çevrecilik gibi konularda konuşmak üzere davet alan, gruplarla bir fiil buluşarak ve online yazarlık atölyesi çalışmaları yapan ve resim öğretmenliğini sürdüren yazar iki çocuk, üç torun sahibi olup tiyatro ve sinema oyuncusu aktör Tolga Savacı’yla evlidir.

Eserleri:

Uyandıran Aşk (şiir, 1991), Kurt Seyt & Shura (roman, 1992, İngilizce ve Türkçe), Kurt Seyt & Murka (roman, 1993), Mengene Göçmenleri (roman, 1994), Zihnimin Kanatları (denemeler, 1995), Turkuaz’a Dönüş (derleme roman, 1996), Bir Gece Yolculuğu (fantastik roman, 1999), Bir Duayenin Hatıratı (derleme anı, 2002), Sır (roman, 2006), Kırk Kırık Küp (hikâye, 1999, 2006), Aurora’nın İncileri (roman, 2007), Sırça Tuzak (roman, 2007), Bizim Gizli Bahçemizden (anlatı, 2009), Gönderilmeyen Aşk (roman, 2010), Hayâl Takımı-Sonsuzluk Bahçesine Yolculuk (Çocuk romanı, 2011), Şeytanın İflâsı (2011), Dedem Kurt Seyit & Ben (roman, 2014), Shura-Paris, 1924-1926 (roman, 2016), Bir Harp Gelini (roman, 2017), Havva’nın Cezası (roman, 2018), Unutkan Aşk (roman, 2020), Ay Taşı Tanrıçaları (deneme, 2021)

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com