28 Mart 2024 Perşembe

OSMAN GÜRÜN'DEN KAYYUM TESLİMİYETİ!

BHM
23.08.2019 14:14
OSMAN GÜRÜN'DEN KAYYUM TESLİMİYETİ!
Bodrum'da kaçak olduğu tespit edilen 8 projenin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından mühürlenmesinin ardından gündeme taşınan kaçak ve izinsiz yapılara ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Osman Gürün'ün kayyum atamalarına ilişkin bir soruya verdiği yanıt ise katılımcılarda şaşkınlık yarattı.

Trafo Kafe'de gerçekleşen toplantıya; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın yanısıra Mimarlar Odası, Bodrum Kent Konseyi, TURMEPA, MUÇEP ve Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüler Derneği temsilcileri katıldı.

 “SİZ NASILSA BEKÇİSİ OLURSUNUZ”

Bir katılımcının “Van, Diyarbakır ve Mardin'de olduğu gibi bizim belediyelerimize de bu işi yapabilmek adına kayyum tayin ederlerse durum ne olur?” şeklindeki soruya Başkan Osman Gürün “Artık bu işin dönüşü yok. Bu kadar oda ve STK temsilcileri yanımızdayken bize kayyum filan vız gelir, siz nasılsa bunun bekçisi olursunuz” diye yanıt verdi.
 
Vatandaşın oyları ile göreve geldiği halde, demokrasiye tamamen aykırı şekilde görevlerinden alınarak kayyum tarafından meclisi feshedilen belediye başkanları ile ilgili soruya Osman Gürün'ün, demokrasinin üstünlüğü ve hukukun gerekliliğine ilişkin hiçbir atıfta bulunmaksızın, kayyum atanma sürecini adeta olağan karşılayarak yanıt vermesi katılımcılarda şaşkınlık yarattı.
 
 
 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com