29 Eylül 2024 Pazar

Özel’in esprisi gerçek oldu: ‘Milli görüş ceketini giydik’

BHM
25.06.2024 22:32
Özel’in esprisi gerçek oldu: ‘Milli görüş ceketini giydik’
Son günlerde AKP’ye yakın davranışlarıyla parti içinde de eleştirilerin hedefinde olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Milli görüş ceketini giydik" esprisi gerçek oldu.

BHM Özel Haberi / Video Linkte 

TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, darbe girişimi gecesinde yapılan dayanışmaya istinaden CHP Grup Başkanı Özgür Özel'e "Silah arkadaşım" diye seslendi. Kürsüde konuşması için Kahraman'ın kendisine ceketini verdiğini anlatan Özel, "Milli görüş ceketini giydik" esprisi yapmıştı. Espri gerçek oldu.

Özgür Özel'e silah arkadaşım diyen İsmail KAHRAMAN kimdir? 

1923’E DARBE DEMİŞTİ

Meclis’teki Atatürk resmini “Her yerde Atatürk resmi var, gerek görmüyorum” diyerek kaldırmaya kalkan TBMM Başkanı Kahraman, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili kutlama mesajında da Atatürk’e yer vermemişti. Bir dergiye verdiği röportajda da 1923’e “darbe” diyen Kahraman, 1923-1950 arası yılları da ‘Türkiye’nin zaman kaybı’ olarak değerlendirmişti.

2014 yılında Eskişehir Birlik Vakfı’nın düzenlediği bir panele konuşmacı olarak katılan Kahraman, Atatürk ve Cumhuriyeti kuran kadroları “dinsiz” olmakla suçlamış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Gelirken gördüm, Hasan Polatkan Caddesi’nin adını değiştirmişler. Ne yapmışlar? Atatürk Bulvarı. Haa bugün matem günü ya. Atatürk öldü. Dünyanın hiçbir yerinde bir büyük adam öldü diye ağlanmaz. Bizim gibi gerici bir başka devlet yok. Her canlı ölümü tadacak. Vadesi geldi öldü. ‘O ölmez...’ E öldü. 76 senedir ölmüş adamı bırakmıyorlar. Cumhuriyet’i kuran kadro pozitivistti. Pozitivist nedir? Gördüğüne ve tuttuğuna inanır. Peki ayeti tutuyor muyum? Hayır... Vahiy gördüm mü? Hayır... Ayeti reddederler. Şimdiki tabiri ile olguculuk. Pozitivizm, Cumhuriyet’i kuranların ideolojisi oldu, dinden uzaklaştılar.”

“Yeni anayasada laiklik ilkesi olmamalı, yeni anayasa dindar olmalı”

Kahraman’ın en çok tartışılan sözlerinden birisi de Yeni Anayasa tartışmaları zamanında yaşanmıştı. Kahraman, yeni anayasanın dindar olması gerektiğini ve laiklik ilkesinin yeni anayasada yer almaması gerektiğini savunmuştu. Açıklaması büyük tepkilere neden olmuştu.

Bodrum Kalesinde bulunan caminin de ibadete açılmasını istemişti. Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi ile yakından ilgilenen bir siyasi varmış, son hamle de ondan gelmiş; eskilerin Kültür ve Turizm Bakanı ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman... Özellikle camiye çevrilen şapelin yeniden ibadete açılması konusunda yoğun çabalarının yanında, şapelin yanındaki minare de onun eseri olmuştu.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com