29 Mart 2024 Cuma

YILDIRIM KAYA: "BODRUM'UN KORUNMASI, TÜRKİYE'NİN KORUNMASI DEMEK

BHM
09.11.2019 10:02
YILDIRIM KAYA:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eğitim ve Spor Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonunda Kaya’nın yeni yaşı için sürpriz doğum günü düzenlendi.

Muğla Milletvekili Suat Özcan, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ve ilçedeki partililerin katılımıyla Çarşı Mahallesi’ndeki parti binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yıldırım Kaya, genel siyasi konulardan yerele kadar çeşitli başlıklarda görüşlerini partililerle paylaştı. Ülkede ekonomik kriz ve işsizlik olduğunu ancak bunun tartışılamadığını söyleyen sözlerine şöyle başladı:

“Türkiye’nin gündemi o kadar yoğun ki biz gerçek gündemleri tartışamıyoruz. Bir bakıyoruz, ekonomik kriz yaşanıyor, sosyal kriz var, işsizlik had safhaya çıkmış ama biz bunların hiç birini tartışamıyoruz. Fiyatlar her geçen gün artıyor ama sosyete damada bakarsan, saray devletine bakarsan enflasyon tek haneli rakamlara inmiş. Bizim yaşadığımız gerçeklikle saray sosyetesinin yaşadığı gerçeklik arasında gerçekten çok ciddi bir uçurum var. Türkiye, dış politikada hiç olmadığı kadar yerlerde sürünüyor. Türkiye’nin işsiz sayısı 8 milyon 122 bin’e ulaşmış. Resmi rakamlar 4 milyon 464 bin’i gösteriyor. Ama yaşadığımız gerçek, 8 milyonun üzerinde bir işsizliğin olduğu çok açık. Türkiye İstatistik Kurumunu(TÜİK) işlemez hale getirdiler.”diyerek açıklamasına devam eden Yıldırım Kaya, “İşsizlik oranı yüzde 14’ dayanmış. Bu yalanı söyledikleri halde böyle. Ama biz gerçek rakamın yüzde 22-23’lerde seyrettiğini hepimiz biliyoruz. İşsizlik oranında artış özellikle 15 ile 25 arasında. Her 3 üniversite mezunundan 1’i işsiz.  Ama bu ülkeyi yönettiğini zannedenler diyor ki, ‘Her üniversiteyi bitirenler iş mi bulacak?’ Ne yapacak her üniversiteyi bitiren?”şeklinde konuştu. 

BODRUM’DAN NE İSTİYORSUNUZ?

Yabancı turist sayısında artış, yerli turist sayısında ise azalma olduğunu ifade eden Kaya, “Kalabalıklar var ama esnafın alış veriş yapamadığını ve kendi borçlarını ödeyemediğini, özellikle tarımsal alanlarda çok ciddi sıkıntılar yaşandığını siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Dünya’nın en gözde turizm merkezi neresi derseniz, Bodrum olduğunu söylerim. Ama Turizm Bakanı’nın kalkınma planına baktığınızda Bodrum’un adı geçmiyor. Milas-Bodrum Havalimanı’nın adından söz ediliyor, Bodrum’u teğet geçmiş Çeşme’ye doğru yol almış. Bodrum’dan ne istiyorsunuz?” dedi. 

Bülent Arınç’ın KHK ile ihraç edilenler hakkında tartışılan sözleri ile ilgili de konuşan Yıldırım Kaya, “Tayyip Erdoğan ile Bülent Arınç’ın söyledikleri eşdeğerdir, aynıdır. O şimdi Fethullah Gülen ile barışma yolunu tercih etti, sıkıştı. Sürekli kan kaybediyor. Dolayısıyla yılana sarıldı. Yani 251 şehidin kanı üzerinde siyaset yapma dönemi bitmiştir. Onlar için 309 milyon lira para toplandı. O paranın nerede olduğu, nereye harcandığı o vakfın nerede olduğu, vakıf yöneticilerinin kim olduğu bilinmiyor. Bülent Arınç’la Tayyip Erdoğan ayrılmaz bir ikizdir. İkisinin birbirine söylediklerinin hepsi kayıkçı dövüşüdür. Hiçbir gerçekliği yoktur” ifadelerini kullandı. 

Delege seçimleri ile ilgili sorulan bir soruya da yanıt veren Kaya, şöyle dedi:

“Delege olmak isteyen her arkadaşımız ilçe örgütümüze müracaatını yapar ya da sandığın konduğu yerde aday olmak istediğini belirterek insanlara ismini dağıtır. Zaten çarşaf liste. Blok liste diye bir şey yok. Blok listeyi çarşaf liste haline getirmek birilerinin kendi inisiyatifindedir. Önemli olan sizin 50 oy alan birinden bir oy fazla alabilecek ilişkiyi kurmanız lazım. 51 oy almanız lazım. Bu da otomatikman çarşaf liste oluyor” dedi.

Delege seçimlerinde zaman kısıtlaması hakkında da görüş belirten Kaya, “Her mahallede seçimleri 2-3 hafta içinde bitirmek zorunda oldukları için bunu yapmak zorundalar. Eğer gün boyu bu seçimi yapacak olursak bunlara ne yönetici ne de görevli yetişebilir. Kendi ilçe örgütümüzün denetiminde bir seçim yapıyoruz. Ama duyurunun iyi yapılması lazım” dedi. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com