27 Temmuz 2024 Cumartesi

Cennet koyu, ‘Vinç Koyu’ oldu!

BHM
11.06.2024 12:15
Cennet koyu, ‘Vinç Koyu’ oldu!
Cengiz İnşaat'ın, Bodrum Cennet Koyu'nda otel ve villa projesi kamuoyunda çokça tartışıldı…

Cennet koyu, ‘Vinç Koyu’ oldu! 

Cengiz İnşaat: Koyu aldı

Ahmet Aras: "Anasının ak sütü gibi helal dedi, ruhsat verdi. 

Bvlgari Hotel: Bodrum Piyasasına girdi.

Bodrum Halkı: Rekor oy verdi

Olan CENNET KOYU'na oldu.

Meclis toplantısında “Adam Parayı Vermiş Almış Anasının Ak Sütü Gibi Helal” diyerek Cengiz İnşaata belediyenin verdiği ruhsatları savunan Bodrum eski belediye Başkanı Ahmet Aras’ın bu sözleri, kamuoyunda sert tartışmaları beraberinde getirmişti. Gelen tepkilerin ardından Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat A.Ş’ye 12 Aralık 2022 tarihinde verdiği 60 adet yapı ruhsatını, 9 Ocak 2023 tarihinde iptal etti.

Cengiz İnşaat A.Ş yapı ruhsatının iptali için idari yargıya başvuru yaparak, kararın iptali ve yürütmenin durdurulmasını talep etti. İptalin gerekçesini eski Belediye Başkanı Ahmet Aras, 9 Ocak 2023 tarihinde yaptığı bir açıklamayla kamuoyuna bildirdi.

Açıklamada; "Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun verdiği ‘Özelleştirmenin İptali’ kararının; 'Özelleştirme Yüksek Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle uygulanmamasının, Anayasa’nın 138. maddesinde belirtilen, yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır. bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bu kararların yerine getirilmesini geciktiremez" denildi.

Cengiz İnşaat'ın, Bodrum Cennet Koyu'nda otel ve villa projesi kamuoyunda çokça tartışıldı… Cengiz Holding bünyesindeki şirket, kamu arazisini 2012 yılında satın almış; Danıştay, arazinin özelleştirme kararını iki kez iptal etmişti.

Mehmet Cengiz ile o zamanki ortak Fettah Tamince’nin şirketi Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş, projenin yapılacağı araziyi Özelleştirme İdaresi’nden 2012 yılında satın almış, Danıştay 13’üncü Dairesi, koyda bulunan 2 milyar 100 milyon TL değerindeki 700 dönümlük kamu arazisinin özelleştirme kararını daha önce iki kez iptal etmişti.

Araziyi satın almak için Ziraat Bankası’ndan çekilen 277 milyon TL krediye usulsüz krediye dair suç duyurusu başlatılmış, fakat takipsizlikle sonuçlanmıştı. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com